Nyheter

Telia tar täten bland mobiloperatörer i Sverige

Som du säkert känner till finns det många olika mobiloperatörer att välja bland i vårt land. Vissa är lite större medan många är lite mindre. Det är svårt att säga vilken av alla mobiloperatörer i Sverige som är bäst då detta bland annat beror på var i landet du bor. Men det är även en subjektiv åsikt i fler bemärkelser, bland annat eftersom olika konsumenter har olika behov när det kommer till mobiltelefoni.

En sak som dock brukar vara viktig bland svenska konsumenter är surfhastigheten i mobila nätverk. Här sticker det gamla och anrika telekombolaget Telia ut. De har nämligen visat sig ha en ganska hög surfhastighet i förhållande till många andra svenska operatörer. Telia tillhör också de mobiloperatörer i Sverige som överlag brukar ha extra hög hastighet i sitt mobilnät.

Det är även dessa två giganter som slåss om kronan när det kommer till att erbjuda en bra användarupplevelse i 4G-nätet. Telia är den operatör som har bäst täckning när man ser till landet som helhet. De är dessutom den operatör som tillsammans med Tele2 är tillgänglig på de allra flesta orter i vårt avlånga land.

Telia fortfarande kungen bland mobiloperatörer i Sverige

I mätningar av användarupplevelse och kundnöjdhet brukar Telia sticka ut bland mobiloperatörer i Sverige. Detta i positiv bemärkelse då deras kunder generellt sett är väldigt nöjda med sitt val av operatör. Även Tele2 och Tre brukar ofta få bra betyg av sina kunder.

Telenor är också en av de större aktörerna på den svenska marknaden. Inte heller denna operatör har någonting att skämmas för. Men när det kommer till det övergripande betyget brukar de vanligtvis hamna något lägre än de tre operatörer som vi har nämnt ovan. Därmed hamnar de alltså utanför pallen bland de fyra stora mobiloperatörerna.

Det finns även ytterligare ett antal operatörer att välja bland i vårt land, däribland dessa:

  • My Beat
  • Vimla
  • Hallon
  • Halebop
  • Chilimobil
  • Fello

De lite mindre operatörerna brukar ofta inte ingå i breda kundundersökningar. Därför är det lite svårt för oss att placera dem någonstans i relation till de fyra större mobiloperatörerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *